Ons team

De lesgevers

Aiky


Ik wist al snel dat ik het anders wilde doen: met respect voor het paard, op een natuurlijke wijze. Daarom rijden we bijvoorbeeld bitloos en krijgen onze paarden de vrijheid om zichzelf te zijn. Samen met mijn ouders en vriend kocht ik een domein dat we omtoverden tot zorgboerderij. Ik ben nog elke dag dankbaar voor het paradijsje dat we hier creëren en mogen delen met zoveel mensen. 

"Al zolang ik me kan herinneren staat mijn leven in teken van paarden. Na enkele verzorgpony's kocht ik op mijn 15de mijn eigen paard. Niet veel later behaalde ik mijn initiator diploma en trainde ik zowel pony's als paarden om rijles en kampen mee te geven.

In 2014 rondde ik met succes de Bachelor Orthopedagogie aan de KDG Hogeschool af. Daarop ging ik aan de slag als begeleider bij Thuishaven-Ritmica, waarbij ik dankzij mijn ervaring met paarden kon zorgen voor een uitzonderlijke dagbesteding van volwassenen met een beperking. Ik schoolde me ondertussen bij in EAT/hippotherapie aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Deze kennis wist ik meteen in de praktijk om te zetten dankzij de begeleiding die ik gaf op mijn eigen paardenweide.

Ik ben een echte bezige bij en enorm leergierig: de laatste jaren volgde ik ook een coachings- en menopleiding. Ik weet nu al zeker dat daar nog heel wat nieuwe ervaringen zullen bijkomen."

Dylan 

De kennismaking met hoe paarden denken, leven en hoe ze alles feilloos aanvoelen gaf mijn leven een heel andere wending. Ik was vooral gefascineerd door hoe je een hechte band opbouwt tussen mens en dier, door ze op een paardvriendelijke manier te behandelen en een natuurlijke thuis te creëren.

"Na een carrière van 7 jaar als Korporaal bij Defensie besloot ik een nieuwe uitdaging aan te gaan door de studie Orthopedagogie aan te vatten. Dit betekende voor mij een keerpunt waar ik nog geen seconde spijt van heb. Dankzij bijscholingen in natural horsemanship wist ik mijn paardenkennis enorm te verrijken. Daarnaast behaalde ik ook met succes een diploma als lifecoach en een menbrevet. Nu ik bijna afgestudeerd ben op Thomas More, werk ik als begeleider op onze zorgboerderij. Ik geniet van het buitenwerk en kan me ook volledig uitleven in onze grote moestuin."

Het Bestuur

Aiky

Voorzitter

Christel

Penningmeester

Dirk

Secretaris

De A.V. leden

Aiky & Dylan

Christel & Tony

Eliane & Dirk

Aiky's Weij vzw is lid van PAARDENSPORT VLAANDEREN

We werken samen met BVBA DAAR en Thuishaven Ritmica.

Heb u ook interesse om met ons samen te werken? Neem dan gerust contact op via 04/72 72 59 45.