OPLEIDINGEN MAANDAGEN

OPLEIDINGEN DINSDAGEN

OPLEIDINGEN WOENSDAGEN

Er kunnen maximaal 4 personen inschrijven voor deze cursus. Indien je niet weet of dit kan voor jou mag je me hier gerust over contacteren.

Maandag 24/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12

deelnameprijs 150 euro per cursus voor leden, niet leden moeten eerst nog lid worden

 •  19u Grondwerk. VOLZET

  Vanop de grond kunnen we een enorm fijne band met ons paard opbouwen. We kunnen hierin ook onze paarden dingen aanleren, afleren, samenwerken,... 
  Ook voor mensen zonder ervaring een hele mooie manier om in contact te komen met een paard en zijn manieren van doen.

 • 20u All-Round Gevorderden VOLZET
  Elke week doen we een beetje iets anders.
  24/10 doen we uitgebreid grondwerk, 7/11 werken we rond stelling en buiging, 14/11 gaan we balkjes rijden, 21/11 clickertraining, 28/11 nog eens dressuur, rond stelling en buiging, 5/12 springen we. 

 • 21u Conditietraining VOLZET
  We werken rond de conditie van de paarden, we rijden hen om hun conditie zoveel mogelijk te verbeteren, inclusief hun spieren. We trainen om hen te verbeteren conditioneel en hun spieren .

Er kunnen maximaal 4 personen inschrijven voor deze cursus . Indien je niet weet of dit kan voor jou mag je me hier gerust over contacteren.

Dinsdag 25/10, 8/11, 15/11, 22/11, 29/11, 6/12 Deelnameprijs per cursus 150 euro voor leden, niet leden moeten eerst nog lid worden

 • 17u30 Clickertraining VOLZET
  We leren kunstjes aan de paarden aan de hand van clickertraining. Dit zijn trucjes die gaan van voetjes geven, flemen, tot buigen, apporteren,... 
 • 18u30 All-round starters: kan je intussen draven en lichtrijden, in stap behoorlijk sturen en wil je verder met de paarden? Dan kan je in deze les instappen en leren we van alle onderdelen een beetje. (rijden, grondwerk, clickertraining,...)
 • 19u30 Stelling en Buiging VOLZET: Wanneer we een paard goed kunnen besturen gaan we een hele sprong verder, namelijk stelling en buiging. Dit gaat om de flexibiliteit in het paard te houden en ervoor te zorgen dat we onze paarden zowel links, rechts als recht kunnen rijden en zo hun spieren zodanig op te bouwen dat ze sterk in hun lichaam blijven. Deze cursus is deels op het paard en deels naast het paard. 

Er kunnen maximaal 4 personen inschrijven voor Samenwerking en Zelfvertrouwen en  maximaal 3 personen inschrijven voor obstakeltraining. Indien je niet weet of dit kan voor jou mag je me hier gerust over contacteren. Elke sessie is een uur.

Woensdag 26/10, 9/11, 16/11, 23/11, 30/11, 7/12 
per cursus 180 euro voor leden, niet leden moeten eerst nog lid worden

 • 15u Samenwerking en zelfvertrouwen 
  We gaan verder op de vorige sessies. We willen proberen om de samenwerking met paard, en met elkaar te verbeteren. Indien het kan zouden we ook hier en daar willen ingaan op de emoties die komen kijken wanneer we hiermee bezig zijn.
  Voor deze momenten kan ingeschreven worden door kinderen met en zonder beperking, met of zonder extra bagage. Deze is met 2 begeleiders.
 • 16u15 Obstakeltraining VOLZET
  Tijdens deze lessen leren we vertrouwen tussen jou en je paard te verbeteren. We proberen vanop de grond en onder het zadel ons paard te overtuigen over bepaalde dingen te gaan, onder dingen door te lopen,... We zullen steeds van op de grond beginnen en niemand is verplicht om op te stappen op het paard. We gaan ook werken aan het desensibiliseren van onze paarden. Dit wil zeggen, ze leren niet op alle prikkels te reageren.
  : hierbij kan je deelnemen als je toch al heel wat ervaring hebt met de paarden en graag allerlei nieuwe dingen aan een paard wil aanleren. Deze groep is beperkt tot 3 personen omdat dit ook om de opleiding van het paard gaat. 

Inschrijven kan HIER